Nieuws in de Beweging

Maandag 26 september 2016 — Antwerpen

De jaarlijkse buitenspeeldag van JONGCD&V Brasschaat was een geslaagde dag met meer dan 40 kindjes, ouders en grootouders. Het speelplein in de Bergstraat, vernieuwd door schepen van Jeugd Niels De Kort, werd gesmaakt door de kinderen. “De grote vakantie is hiermee goed ingezet”, vertelt Babs De Vocht, voorzitter van JONGCD&V Brasschaat.

Limburg

Wist je dat je in Tongeren de laatste wilde hamsters van Vlaanderen vindt? In augustus ging JONGCD&V Tongeren met Vlaams Parlementslid An Christiaens op zoek naar sporen van de bedreigde diersoort op de plaatselijke akkers. Natuurpunt en het Provinciale Natuurcentrum zorgden voor een toelichting.

Oost-Vlaanderen

Al voor de derde keer reikte JONGCD&V Kruishoutem prijzen uit aan jonge ondernemers. Twee ondernemers werden bekroond: een ecologische visboerderij een nieuw restaurant. “We zetten mensen die het verschil maken door risico’s te nemen en zo meebouwen aan onze welvaart vandaag eens extra in de kijker”, volgens regiovoorzitter Emile Desimpel en lokaal voorzitter Saartje Cromheecke.

Vlaams-Brabant

Ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Vriendschap op 30 juli, trok JONGCD&V Jette de straat op. Alle marktkramers en –bezoekers werden getrakteerd op een warme knuffel. “In tijden van angst en onzekerheid willen we het belang van een warme samenleving onderstrepen,” aldus voorzitter Guillaume Deman.

West-Vlaanderen

Op vaderdag werden de papa’s in de bloemetjes gezet. Naar aanloop van deze dag voerden JONGCD&V en Vrouw & Maatschappij Kortrijk actie in het stadscentrum. Hiermee wilden ze het gebruik van het vaderschapsverlof promoten. “Die boodschap maken we graag op sympathieke wijze duidelijk door voorbijgangers aan te spreken en een kleine attentie te geven. Oranje doopsuiker en knijpballetjes: ‘knijp hem niet om je vaderschapsverlof aan te vragen!’”, zegt voorzitter Anaïs de Bethune.

JONGCD&V Brasschaat
JONGCD&V Jette
JONGCD&V Kortrijk
JONGCD&V Kruishoutem
JONGCD&V Tongeren