Nieuws in de Beweging

Antwerpen

Net voor de krokusvakantie deelde JONGCD&V Schoten rapporten uit aan het lokale schepencollege. Hoewel er niemand werd gebuisd, zijn enkele leerlingen uit de klas wat teleurgesteld. “Natuurlijk kan je bij punten geven de subjectieve factor niet uitschakelen”, zegt An-Katrien De Pooter, voorzitter van JONGCD&V Schoten. “Maar we hebben ons ook gebaseerd op officiële rapporten als de Vlaamse Regionale Indicatoren 2015 en het Rapport Bestuurskracht van de Vlaamse overheid. We probeerden objectief te blijven en de cijfers spreken.”

 

Limburg

Voormalig voorzitter Maryam Jamshid organiseerde op 4 december nog een teambuilding voor de Hasseltse jongeren. Na een gezellig etentje bij een van de bestuursleden trokken ze naar het Kolonel Dusartplein om 'Hasselt by night' te ontdekken en als bestuur kennis te maken met de leden.

 

Oost-Vlaanderen

Elk jaar reikt JONGCD&V Aalst haar Gouden Ajuin uit, de prijs waarmee een verdienstelijke Aalstenaar of Aalsterse vereniging wordt gehuldigd. Dit jaar gaat de prijs naar Diederick Schelfhout, paracycler van Etixx-Quickstep uit Erembodegem. Hij raakte zwaar verbrand bij een motorongeval, maar sloeg erin om uit te groeien tot een rolmodel voor sporters met een handicap. “Diederik is een toonbeeld van volharding en werkijver”, zei Rafael Vermeiren, voorzitter van JONGCD&V Aalst.

 

West-Vlaanderen

JONGCD&V West-Vlaanderen organiseerde naar jaarlijkse traditie het Nieuwjaarsvat. Place to be was deze keer Bar Lafayette in Oostende.

 

Vlaams-Brabant

Op 10 januari trok JONGCD&V Galmaarden de laarzen aan. Niet om zelf in de modder te ploeteren, maar om het anderen te zien doen. Met een volle bus trokken ze richting de Lilse Bergen te Lille, om Wout Van Aert Belgisch kampioen veldrijden te zien worden. De eerste geslaagde actitviteit van de kersvers jongerenvoorzitter, Melissa Van Eesbeek.

Over Radikaal

JONGCD&V is de jongerenorganisatie van CD&V. Het is een autonome denktank waar jongeren door middel van discussies met mensen en organisaties op zoek gaan naar nieuwe ideeën. Ze formuleert antwoorden op de maatschappelijke uitdagingen van vandaag en de toekomst. JONGCD&V ondersteunt jongeren in hun politiek engagement. JONGCD&V wil op nationaal, provinciaal, regionaal en plaatselijk vlak bijdragen tot politieke vorming, kritische opstelling en een maatschappelijke jongerenwerking.


Radikaal is het nieuws- en opinieplatform van JONGCD&V. De publicatie, die debuteerde in oktober 1969, brengt op geregelde tijdstippen actualiteit, duiding en nieuws uit de beweging voor het grote publiek.

Neem contact op met

Wetstraat 89 1040 Brussel

radikaal@jongcdenv.be

jongcdenv.be