Dit was de zomer van 2017

Ook in de voorbije zomer waren er weer heel wat JONGCD&V-activiteiten.

Hoezo, het rustig aan doen in de zomer? De tsjeven bewijzen dat daar alvast geen sprake van was...

JONGCD&V Limburg goes green

JONGCD&V Limburg organiseerde een lezing over het toepassen van Clean Technology op 26 juni. De lezing ging door bij Greenville nv.

Wereldwijd is het inzetten van Cleantech één van de belangrijkste drivers in de vernieuwing van onze industrie gericht op een kwaliteitsvolle toekomst.

De lezing op 26 juni verschafte je inzicht in het cleantech-denken en de ingewikkelde wereld die hiermee samengaat. Aan de hand van reële voorbeelden zag je hoe ook voor ons hierin een belangrijke rol is weggelegd.

Apéro JONGCD&V Tienen

JONGCD&V Tienen organiseerde op vrijdag 30 juni  hun derde jaarlijkse apéro.

Iedereen was welkom om een glas te komen drinken om de zomervakantie goed in te zetten! Proost!

Buitenspeeldag van JONGCD&V Brasschaat

Op zondag 2 juli was het de jaarlijkse buitenspeeldag van JONGCD&V Brasschaat. Dit jaar werd de recent vernieuwde speeltuin van de Aard ingespeeld door de Brasschaat jeugd.  Tussen 13u en 17u konden de kinderen komen  spelen, zich komen schminken, een pannenkoek komen eten of een sprongetje maken op het springkasteel. Kortom voor elk wat wils. Een babbeltje met de leden van het JONGCD&V-team ( Stijn Van Thielen, Niels de Kort, Babs De Vocht, Seger de Kort, Phillip Neefs ) behoorde eveneens tot de mogelijkheden. Heel wat ouders van de aanwezige kinderen zagen dat het goed was.

Eedaflegging Orry

Antwerps JONGCD&V'er Orry Van de Wauwer legde op 5 juli de eed af als Vlaams parlementslid. Hij is het gezicht van de verjonging bij de Antwerpse afdeling. In het Vlaams Parlement wil Van de Wauwer zich voornamelijk bezighouden met cultuur, jeugd, onderwijs en diversiteit. JONGCD&V wenst Orry Van de Wauwer veel succes toe met zijn nieuwe taak, op onze steun kan hij rekenen!

In juli interviewde Radikaal hem nog. Je kan het interview vinden via: https://radikaal.jongcdenv.be/verbinden-voor-vooruitgang

Tsjeven Summer Kick Off

Dit jaar werden alle tsjeven uitgenodigd in Zoutleeuw om het begin van de zomer te vieren in festivalstijl en dat hebben we met verve gedaan! De weergoden waren ons gunstig gezind want het was prachtig weer, veel Tsjeven t-shirts werden ook aangedaan door de aanwezigen. Om 17u werd er gestart met een zomerse aperitief, kon iedereen een babbeltje met elkaar slaan werd er wat Kubb gespeeld en er werd zalig achterover gehangen  in onze strandstoelen.

Om 19u begonnen we dan met een vettig frietfestijn! Frietjes EN vleesjes a volonté voor iedereen!  Om 20u30 gingen we dan naar de fuif Orange Summer Event. Hier haalden we onze beste dansmoves nog eens boven en werd er gefeest tot in de vroege uurtjes.

Zoals het op een echt festival hoort, was er ook een wei voorzien om een tentje te zetten en zo volgende ochtend wakker te worden met de stralende zon om je tent. Waar een wei is, is een weg. Of was het Wij ;-)

Kortom #webounceintothesummertsjeefstyle. We did it with style!

JONGCD&V West-Vlaanderen komt op voor kleine gemeenten.

Op 10 juli ging een delegatie van JONGCD&V West-Vlaanderen met een bestelwagen naar Antwerpen. Ze hadden 64 spaarvarkentjes bij en hadden deze netjes afgeleverd: voor elke West-Vlaamse gemeente één. Ze willen hiermee aan de kaak stellen dat onze gemeenten te weinig geld krijgen uit het Vlaamse gemeentefonds.

"We berekenden dat de stad Antwerpen uit dat fonds 1.233,54 euro per inwoner krijgt, terwijl de West-Vlaamse gemeenten het moeten rooien met gemiddeld 317,18 euro per inwoner" stelde Maarten Claeys.

Zomeruniversiteit JONGCD&V

We mogen terugkijken op een zeer geslaagde zomeruniversiteit. De zomeruniversiteit liep van 10 juli tot en met 12 juli. Voor de deelnemers kennen kabinetten, parlementen en het hoofdkwartier van CD&V geen geheimen meer. Zo waren er onder meer ook kennismakingsmomenten met de voorzitter Wouter Beke, de jongerenvoorzitter Sammy Mahdi en Minister Koen Geens.  Wij hebben heel wat jong politiek talent - en tijdens de nachtelijke karaoke ook wat zangtalent - gespot. Dat belooft voor de toekomst! Eén voor allen, allen voor één!

BBQ JONGCD&V Gent en Gentse feesten

Op 15 juli was de jaarlijkse ubergezellige  barbecue van JONGCD&V Gent tijdens de Gentse Feesten. Op zaterdagavond 15 juli 2017 kwamen vele Tsjeven bij een om samen te eten in Sint-Amandsberg Westveld. Vele vrienden en vriendinnen waren aanwezig. Sfeer zat er goed in en later op de avond gingen vele Tsjeven richting Gent centrum om het eerste weekend van de Gentse Feesten goed in te zetten. 't was vree wijs!

JONGCD&V Merksem in actie voor koning Fiets

Volgens JONGCD&V Merksem is de nieuwe fietsersbrug aan de IJzerlaan te gevaarlijk voor fietsers, de jongeren bieden daarom een veiliger alternatief aan. Ze willen daarbij ook het ontdubbelen van het verbindingsfietspad door gebruik te maken van de nabijgelegen Taxandriastraat. De jongeren gingen maandag 17 juli tijdens de spits naar de fietsersbrug en vroegen de fietsers of hun alternatief hen aansprak.

BBQ JONGCD&V Oost-Vlaanderen

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde JONGCD&V Oost Vlaanderen een gezellige  en zonnige barbecue op vrijdag 21 juli. Dit jaar ging de barbecue door op de terreinen van de lokale KLJ in Beveren in het Waasland.

De aanwezigen konden genieten van een heerlijk assortiment vlees/vegatarisch, groenten en drank. Kortom voor elk wat wils! Onze voorzitter zag dat het goed was, en nam een selfie met enkele vrolijke JONG-CD&V-ers.

Kroegentocht JONGCD&V in Leuven

Op 28 juli was er een fijne verbroedering tussen Leuvense tsjeven, Tiense tsjeven en tsjeven uit de regio Aarschot-Haacht-Diest! Tof dat Leuven versterkt werd door twee schepenen en een Kamerlid!

Het was een ideale moment om de mede-tsjeven uit de regio te leren kennen. Ook niet CD&V-ers en CD&V-ers uit andere regio's waren welkom.

Er werd ook een gratis rondje gegeven door elke regio! Dus 3 gratis rondjes! 🍺🍺🍺🎉🎉🎉

JONGCD&V Leuven wil meer bussen na middernacht

De jongeren van JONGCD&V Leuven hebben een ludieke actie georganiseerd in de nacht van 3 op 4 augustus. Na een avondje in de bioscoop besloten de jongeren om in verschillende groepen naar de deelgemeenten van Leuven te trekken. Voor enkelen onder hen werd dat een tocht met de spreekwoordelijke 'benenwagen'.

Met de actie wilden de Leuvense CD&V-jongeren het probleem aankaarten dat er van maandag tot donderdag weinig bussen beschikbaar zijn na middernacht.

JONGCD&V Op Antwerp Pride

Op zaterdag 12 augustus nam JONGCD&V provincie Antwerpen met een eigen praalwagen deel aan de Antwerp Pride. Via de deelname aan de Antwerp Pride tonen we dat JONGCD&V tegen discriminatie en voor meer solidariteit is. Regen en zon wisselden elkaar af, maar dit zorgde natuurlijk voor mooie regenbogen!

Ook werden duizenden condooms uitgedeeld aan de omstaanders onder het motto "veilig seks is gezond!". Talrijke JONGCD&V-ers waren aanwezig en samen maakten we er een gezellig feest van.

Beachfest JONGCD&V Zele

JONGCD&V Zele organiseerde op 26 augustus een beachvolleytornooi en een Kubb tornooi. Daarna konden de aanwezigen genieten van een BBQ en een optreden van S.L.A.G. Iedereen kon aan de beachbar bovendien een drankje nuttigen. JONGCD&V Zele heeft zeker de aanwezigen in de watten gelegd. Kortom een feest voor ieder wat wils!

Philip Brughmans

JONGCD&V Kapellen

Over Radikaal

JONGCD&V is de jongerenorganisatie van CD&V. Het is een autonome denktank waar jongeren door middel van discussies met mensen en organisaties op zoek gaan naar nieuwe ideeën. Ze formuleert antwoorden op de maatschappelijke uitdagingen van vandaag en de toekomst. JONGCD&V ondersteunt jongeren in hun politiek engagement. JONGCD&V wil op nationaal, provinciaal, regionaal en plaatselijk vlak bijdragen tot politieke vorming, kritische opstelling en een maatschappelijke jongerenwerking.


Radikaal is het nieuws- en opinieplatform van JONGCD&V. De publicatie, die debuteerde in oktober 1969, brengt op geregelde tijdstippen actualiteit, duiding en nieuws uit de beweging voor het grote publiek.

Neem contact op met

Wetstraat 89 1040 Brussel

radikaal@jongcdenv.be

jongcdenv.be