'Den Henk' wint CD&V-award!

Op de Dag van de Afdeling werden in Gent de nationale CD&V-prijzen uitgereikt. Onze afdeling van Hechtel-Eksel, beter gekend als 'Den Henk', ging er naar huis met een zilveren award in de categorie ‘Best story’. Daarmee waren ze de enige jongerendelegatie die op de bijeenkomst van de moederpartij een nationale award in de wacht sleepten.

De CD&V-awards zijn de prijzen voor lokale afdelingen die het afgelopen jaar iets bijzonders gepresteerd hebben. JONGCD&V Hechtel-Eksel werd er genomineerd in de categorie ‘Best story’ oftewel ‘Goed gezindste verhaal’. Ze eindigden uiteindelijk op een knappe tweede plaats en staken zo die prijs in hun achterzak.

“Ik ben ervan overtuigd dat het enthousiasme van alle leden van JONGCD&V Hechtel-Eksel hebben bijgedragen aan het mooie verhaal dat we afgelopen jaar hebben kunnen brengen,” vertelt jongerenvoorzitter en gemeenteraadslid Dieter Jannis. “Het zijn stuk voor stuk heel gemotiveerde toptalenten die hun toekomst in eigen handen willen nemen. En dat zie je. Dat enthousiasme is wat ons een bruisende afdeling maakt met een duidelijke visie op de toekomst.”

Vorig jaar organiseerden de jonge christendemocraten verschillende leuke activiteiten en acties voor de Hechtel-Ekselse inwoners. Ze brachten bijvoorbeeld verschillende mensen een Valentijnsontbijt op bed en schreven naar aanleiding van gedichtendag niet minder dan 400 gedichtjes, die ze in oranje enveloppen in de dorpskernen hadden opgehangen. Wie een gedichtje ‘plukte’, kon er één terugsturen om een leuke prijs te winnen. “Een verdiende award voor JONGCD&V Hechtel-Eksel: zowel op creatief vlak als wat hun enthousiasme betreft zijn het toppers!”, aldus Wim Soons, nationaal voorzitter van JONGCD&V. Ook vanwege de redactie een dikke proficiat!

Over Radikaal

JONGCD&V is de jongerenorganisatie van CD&V. Het is een autonome denktank waar jongeren door middel van discussies met mensen en organisaties op zoek gaan naar nieuwe ideeën. Ze formuleert antwoorden op de maatschappelijke uitdagingen van vandaag en de toekomst. JONGCD&V ondersteunt jongeren in hun politiek engagement. JONGCD&V wil op nationaal, provinciaal, regionaal en plaatselijk vlak bijdragen tot politieke vorming, kritische opstelling en een maatschappelijke jongerenwerking.


Radikaal is het nieuws- en opinieplatform van JONGCD&V. De publicatie, die debuteerde in oktober 1969, brengt op geregelde tijdstippen actualiteit, duiding en nieuws uit de beweging voor het grote publiek.

Neem contact op met

Wetstraat 89 1040 Brussel

radikaal@jongcdenv.be

jongcdenv.be